Stravinsky dhe Revolucioni Rus

Në vitin 1914, familja Stravinsky u zhvendos në Zvicër për dimër. Gjatë përgatitjeve për lëvizjen, Stravinsky kreu një udhëtim në Oustilug (tani pjesë e Ukrainës) për të marrë disa materiale. Ai s’mund ta mendonte se kjo do të ishte vizita e tij e fundit këtu. Ai nuk e pa më kurrë këtë vend. Me ardhjen e Revolucionit Rus më 1917-të, ai e gjeti veten jashtë cdo lidhje me këtë vend dhe nga pjesa më e madhe e pronësive të tij, të cilat ishin ende në Rusi. Ai i kaloi vitet pasuese në Zvicër, dhe nuk ishte krejtësisht i lumtur këtu. Megjithëse, kishte mbetur jashtë cdo lidhje me Rusinë, ai kishte shumë miq në komunitetin e artit.


Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts