Tchaikovsky - Nënpunës civil dhe burrë qyteti

Pas diplomimit të tij në vitin 1855, Peter u bë nënpunës civil i klasit të parë në Ministrinë e Drejtësisë. Tregojnë një histori argëtuese në një rast kur Tchaikovsky duhet t’i dorëzonte një dokument të rëndësishëm shefit të tij. Ai ndaloi të bisedonte me një koleg dhe ndërkohë që flisnin ai priste shirita të vegjël nga dokumenti dhe i përtypte ato. Se cfarë mendoi shefi i tij për këtë vakt nuk e dimë!


Në këtë kohë ai u përfshi në një jetë shoqërore shumë aktive. Kishte një periudhë në jetën e tij kur muzika nuk ishte aq e rëndësishme për të. I përshkruar si ‘një burrë i pashëm qyteti’, ai ishte gjithmonë i sapo rruar (në një kohë kur mjekrat ishin të modës në atë kohë) dhe i veshur mirë edhe pse nuk kishte para për të shpenzuar dhe ishte mjaft i preferuar ndër miqtë e tij.

Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti 

Comments

Popular Posts