Aq hir, Jeta e Re, Dante Aligeri

Aq hir, Jeta e Re, Dante Aligeri

Aq hir e nder arrin te rrezatoje

tek pershendetje jep, e mira ime

sa ngrin e hesht gjithekush prej fergellime

dhe syri s’ka guxim ta shikoje

kur rruges shkon, levdata do degjoje

e thjeshte dhe njeherazi sublime

dhe ngjan nga qielli zbritur nder vegime

qe mrekulli mbi dhe te na tregoje

gjith’ pamj’ e saj na sjell aq kenaqesi

sa edhe zemra mbushet embelsie

qe s’mund ta dije kush s’e ka provuar

dhe ngjan sikur nga buz’ e saj e shkruar

buron nje frym’ e embel dashurie

qe shpirtit ton’ i thote: Pshereti!

Shkeputur nga libri ‘Historia e bukurise’, Umberto Eco, perkthyer nga Shpetim Cucka.

Piktura, Triumfi i Kishes, 1625, Peter Paul Rubens.

#reading #books #love #beauty #umbertoeco #art #painting #peterpaulrubens #enkeledasuti

Comments

Popular Posts