Bukuria eshte e verteta - Nga Xhon Kits

Bukuria eshte e verteta - Nga Xhon Kits

Ode mbi nje vazo hiri greke, 1820

Forme antike, qendrim elegant

burrash e vajzash qendisur ne mermer

shkelur nga bari dhe nga floket e rena

ti, forme e heshtur, na trondit

njelloj si amshimi, ti pastorale e ftohte

kur ky brez te tretet e zhduket ne rrjedhen e kohes

ti do te mbetesh ne zemren e vajtimeve te tjera

dhe perseri mikeshe e njeriut do t’i thuash: “Bukuria eshte e verteta, e verteta eshte bukuria”

kjo eshte ajo qe dime e qe duhet te dime mbi faqen e dheut.

Shkeputur nga libri ‘Historia e bukurise’, Umberto Eco, perkthyer nga Shpetim Cucka.

Piktura, Apres, 1900, Edward John Gregory.

#reading #books #umbertoeco #art #painting #life #love #beauty #edwardjohngregory #enkeledasuti

Comments

Popular Posts