Deri diku ne e dime nga historia se cfare eshte nje sfinks. Por une nuk mendoj kurre se cfare duhet te jete nje sfinks. Une mendoj se cfare eshte ai per mua. Arsyet historike nuk me prekin fare. Per shembull, me artin e madh egjiptian, per te cilin mendoj se eshte nje nga artet me madheshtore, ka shume pak gjera qe dihen. Ato jane bere nga mjeshtra, te cilet gjate punes kane vendosur tek to nga personaliteti i tyre. Por ne nuk e dime. Kultivimi i personalitetit eshte dicka me te vertete moderne dhe aspak interesante. Ajo qe dua te them eshte qe dikush mund te kete nje personalitet te jashtezakonshem, por ne nje veper arti mua nuk me intereson personaliteti i tyre, ajo qe eshte interesante eshte se cfare ata kane bere - imazhi qe kane krijuar. - Francis Bacon

Deri diku ne e dime nga historia se cfare eshte nje sfinks. Por une nuk mendoj kurre se cfare duhet te jete nje sfinks. Une mendoj se cfare eshte ai per mua. Arsyet historike nuk me prekin fare. Per shembull, me artin e madh egjiptian, per te cilin mendoj se eshte nje nga artet me madheshtore, ka shume pak gjera qe dihen. Ato jane bere nga mjeshtra, te cilet gjate punes kane vendosur tek to nga personaliteti i tyre. Por ne nuk e dime. Kultivimi i personalitetit eshte dicka me te vertete moderne dhe aspak interesante. Ajo qe dua te them eshte qe dikush mund te kete nje personalitet te jashtezakonshem, por ne nje veper arti mua nuk me intereson personaliteti i tyre, ajo qe eshte interesante eshte se cfare ata kane bere - imazhi qe kane krijuar. - Francis Bacon


Piktura, Detaje, Studim i Isabel Rawsthorne, 1966, Francis Bacon

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts