Eshte nje zog qe vajton dite e nate - Nga Frederik Rreshpja

Eshte nje zog qe vajton dite e nate

fshehur tek shtepia e gjetheve

si na erdhi kjo stine me emrin harrim!

si na erdhi kjo stine me emrin dimer!

u shuan yjet ne pellembet e mia

dhe syte e tu u bene dimer

e kam ditur c’braktisje me pret

moti ky zog me ka thene

do te behem vjeshte e do te shkoj

te vdes tek shtepia e gjetheve

por shtepia e gjetheve eshte kycur me hene

o Zot! Nuk kam as ku te vdes!

Comments

Popular Posts