Gjate oreve te vona te nates, te mesnates, para se te ndahemi, Vera me tha: Ti more nje dhurate. Une qesha. E putha dhe e pyeta: Ku ke qene e fshehur per kaq kohe? Une isha ku isha. Atje ku ti nuk ke ditur te me kerkosh. Perballe zjarrit. Ne heshtjen e hijeve. Drejt jetes… Shkeputur nga romani ‘Portreti ne monedhe’, nga Rexhep Ferri, Onufri, 2019.

Gjate oreve te vona te nates, te mesnates, para se te ndahemi, Vera me tha:

Ti more nje dhurate.
Une qesha. E putha dhe e pyeta:
Ku ke qene e fshehur per kaq kohe?
Une isha ku isha. Atje ku ti nuk ke ditur te me kerkosh. Perballe zjarrit. Ne heshtjen e hijeve. Drejt jetes…
Shkeputur nga romani ‘Portreti ne monedhe’, nga Rexhep Ferri, Onufri, 2019.
Skulptura, Detaje nga Portat e Ferrit, Auguste Rodin

Comments

Popular Posts