Himn bukurise mendore, V, vitet 1815-1816, Persi Bishi Shelli

Himn bukurise mendore, V, vitet 1815-1816, Persi Bishi Shelli

Kur isha ende djale kerkoja

fantazma dhe rendja

duke mbajtur vesh neper kthina, labirinte e rrenoja

dhe pyje nen nje qiell me yje, duke ndjekur

me hapa te druajtur

shpresen per biseda te larta

me ata qe s’rrojne me

u beja thirrje emrave te helmatisur

qe ushqejne rinine

nuk me degjonte kush, nuk i shikoja

teksa i perhumbur mendoja per fatin e jetes, ne castin e embel kur era i vjen rrotull

cdo qenie te gjalle, qe ringjallet

per te sjelle te reja mbi zogjte e mbi lulet

dhe befas mbi mua binte hija jote

une ulerija dhe i perhumbur bashkoja duart!

Shkeputur nga libri ‘Historia e bukurise’, Umberto Eco, perkthyer nga Shpetim Cucka, Dituria.

Piktura, Dy kurora, 1900, Sir Frank Dicksee.

#reading #books #umbertoeco #art #painting #sirfrankdicksee #enkeledasuti

Comments

Popular Posts