Himn jetes - Nga Fatos Arapi

Himn jetes - Nga Fatos Arapi

I degjon zerat e drites?

shkrepetin agimi vet

jeta qenka si femija

jepi doren qe ta ngresh

qe te vije jeta tek ty

neper diell e furtune

mbille ne nje pike djerse

mbille ne nje kokerr grure

mbille ne nje gerrm’e shkronje

mu ne zemer te nje fjale

zerave te lehte te prillit

ardhjes se dimrit ne male

mbille ne duart e pleqve

neper buze te femijes

ne piken e gjakut - jeten

ne nje therrmize drite mbille

qe te vije jeta me ty

si vjen shoku i vertete

mire, ahere! Shko drejt saj

beju shok jetes ti vet

ndizi diejt! Ndizi qiejt

qiell e diell trupin tend

romantikat e pergjakura

kap’ e mbertheji me dhembe

si kotelet i merr nena

i cojne nga nje dite ne tjetren

mes perleshjeve njerezore

ashtu ti mbertheje jeten

dashurine rrembe dhe endrrat

reketim i kohes s’ndalet

edhe vet ne fjalen vdekje

mbille e jeta do te ngjallet

i degjoj zerat e drites?

shkrepetin agimi vete

jeta qenka si femija

te shikon ne sy...e qesh.

#art #fatosarapi #faigahmed #enkeledasuti

Comments

Popular Posts