Jasper Johns, Pikture me dy topa, 1960


Jasper Johns, Pikture me dy topa, 1960 - Ne vend te perfaqesimeve direkte ose abstraksionin, Johns bente shenja, si flamunj dhe targete, imazhet kryesore te veprave te tij. “Gjerat qe mendja tashme i di,” ishin subjekti i tij ideal per shkak te mbartjes se kuptimeve te tyre te variueshme. Kjo ka perforcuar ambiguitetin interpretues dhe te lojes semiotike qe luhet ne veprat e tij.
#art #painting #jasperjohns #abstraction #representation #enkeledasuti

Comments

Popular Posts