Nje bukuri pertej se mires dhe se keqes - Uilliam Shekspir

Nje bukuri pertej se mires dhe se keqes - Uilliam Shekspir - Romeo dhe Zhulieta, III, vitet 1594-1597: O zemergjarper, fshehur ne nje lule! Ka pas’ dragoi nje strofke kaq te bukur? Tiran i bukur! Djall fytyrengjell! O korb i zi me pende prej pellumbi! O qengj qe ke lakuterine e ujkut! Lende e urryer ne forme hyjonre dhe krejt e kunderta nga kjo qe dukesh! Zuzar i ndershem, shenjt i mallekuar! C’te mbetet, o natyre, per ne ferr, kur shpirtin e nje xhindi e ngulite ne trupin me te embel te parajses? Ka pasur ndonje liber kaq te bukur qe te permbaje lende kaq te ndyre? Sa keq qe pabesia te banoje ne nje pallat te tille madheshtor! - Shkeputur nga libri ‘Historia e bukurise’, Umberto Eco, perkthyer nga Shpetim Cucka. Piktura, Romeo dhe Zhulieta, 1886, Julius Kronberg. #reading #books #umbertoeco #art #painting #love #beauty #williamsheakspeare #juliuskronberg #enkeledasuti

Comments

Popular Posts