Nje nga arsyet perse nuk me pelqen piktura abstrakte eshte sepse une mendoj se piktura eshte dualitet dhe se piktura abstrakte eshte dicka teresisht estetike. Ajo mbetet gjithmone ne nje nivel. Ajo eshte me te vertete e interesuar ne bukurine e modeleve apo te formave te saj. Ne e dime qe shumica e njerezve, vecanerisht artistet, kane fusha te medha emocionesh te padisiplinuara, dhe une mendoj se artistet abstrakt besojne se ne keto shenja qe ata po bejne, ata arrijne t’i kapin te gjitha keto emocione. - Francis Bacon

Nje nga arsyet perse nuk me pelqen piktura abstrakte eshte sepse une mendoj se piktura eshte dualitet dhe se piktura abstrakte eshte dicka teresisht estetike. Ajo mbetet gjithmone ne nje nivel. Ajo eshte me te vertete e interesuar ne bukurine e modeleve apo te formave te saj. Ne e dime qe shumica e njerezve, vecanerisht artistet, kane fusha te medha emocionesh te padisiplinuara, dhe une mendoj se artistet abstrakt besojne se ne keto shenja qe ata po bejne, ata arrijne t’i kapin te gjitha keto emocione. - Francis Bacon


Piktura, Figure ne nje peisazh, 1956-57, Francis Bacon

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts