Picasso ishte personi i pare qe prodhoi piktura figurative te cilat permbysen rregullat e dukjeve. Ai i paraqiti keto dukje pa perdorur kodet e zakonshme, pa respektuar te verteten perfaqesuese te formes, por duke perdorur nje fryme irracionaliteti, per t’i bere keto perfaqesime me te fuqishme dhe me te drejteperdrejta, ne menyre qe forma te kalonte direkt nga syri ne stomak pa kaluar ne tru. Picasso hapi deren per te gjitha keto sisteme. Une jam perpjekur te fus kemben ne dere qe ajo te mos mbyllet. - Francis Bacon

Picasso ishte personi i pare qe prodhoi piktura figurative te cilat permbysen rregullat e dukjeve. Ai i paraqiti keto dukje pa perdorur kodet e zakonshme, pa respektuar te verteten perfaqesuese te formes, por duke perdorur nje fryme irracionaliteti, per t’i bere keto perfaqesime me te fuqishme dhe me te drejteperdrejta, ne menyre qe forma te kalonte direkt nga syri ne stomak pa kaluar ne tru. Picasso hapi deren per te gjitha keto sisteme. Une jam perpjekur te fus kemben ne dere qe ajo te mos mbyllet. - Francis Bacon


Piktura, Studim per nje shimpaze, 1957,
Francis Bacon

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti @francis_bacon_daily 

Comments

Popular Posts