Shpesh mendoj per ate aksidentin qe i ka kthyer njerezit ne ate lloj kafshe qe eshte sot, t’i ndodhe gjithashtu edhe kafsheve te tjera, per shembull, luaneve dhe hienave, nderkohe qe njeriu do te mbetej primitiv. Cfare do te kishte ndodhur? Kjo do te ishte e cuditshme, nuk kam lexuar kurre asgje per kete, nga Darvini apo nga kushdo tjeter. Ndoshta jane trillime, por eshte shume interesante. Imagjinoj njerezit tek dyqanet e kasapeve per hienat, te cilat do te ishin te veshura me xhaketa gezofi. Njerezit do ishin te varur prej kembesh ose do te priteehin per comlek ose qebap. - Francis Bacon

Shpesh mendoj per ate aksidentin qe i ka kthyer njerezit ne ate lloj kafshe qe eshte sot, t’i ndodhe gjithashtu edhe kafsheve te tjera, per shembull, luaneve dhe hienave, nderkohe qe njeriu do te mbetej primitiv. Cfare do te kishte ndodhur? Kjo do te ishte e cuditshme, nuk kam lexuar kurre asgje per kete, nga Darvini apo nga kushdo tjeter. Ndoshta jane trillime, por eshte shume interesante. Imagjinoj njerezit tek dyqanet e kasapeve per hienat, te cilat do te ishin te veshura me xhaketa gezofi. Njerezit do ishin te varur prej kembesh ose do te priteehin per comlek ose qebap. - Francis Bacon


Piktura, Detajet e shtresave, Tre Studime per nje Portret te George Dyer, 1963, Francis Bacon

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts