Tmerr, ankth, pikellim, agoni, vdekje per mijera e mijera krijesa te tjera te Zotit, ja se cfare eshte gjumi i nates ne nje kopesht tridhjete me njezet metra. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Tmerr, ankth, pikellim, agoni, vdekje per mijera e mijera krijesa te tjera te Zotit, ja se cfare eshte gjumi i nates ne nje kopesht tridhjete me njezet metra. Dhe po ashtu ne fushen perreth, po ashtu, gjithmone, pertej maleve me farfurimen prej qelqi nen driten e henes se zbehte e misterioze. Dhe ne boten mbare e njejta gje, cep me cep, me te rene nata: rrenim, shfarosje, kasaphane. E kur nata tretet e dielli lind, fillon nje kerdi tjeter, me te tjere gjakesore te paskrupuj, por me te njejtin terbim. Keshtu ka qene gjithmone, qe nga origjina e vjeter, keshtu do te jete pergjate shekujve, deri ne fund te botes. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri. #reading #books #dinobuxati #photography #artdetails #eyes #life #enkeledasuti

Comments

Popular Posts