Udha e liqenit - Nga Frederik Rreshpja

Une kam kaq nevoje per ty

me shume se ky liqen per perrenjte

se dora ime nuk ra rastesisht mbi supin tend

si bien duart e shelgjeve te reja mbi supet e valeve

dhe neqoftese ndonjehere iken (mos e thuaj!)

ashtu si ikin dhe nderrojne drejtim perrenjte (ah, mos e thuaj!)

diku ne brigjet e shpirtit tim do kumboje

kenga e lashte popullore e liqeneve te thate

duke imagjinuar ardhjen tende si nder legjenda

ne formen e shiut ose ne formen e veses

mbi reren e oreve, bile mbi vite te tera

se dora ime nuk ra rastesisht mbi supin tend

si bien duart e shelgjeve te reja mbi supet e valeve.

#frederikreshpja #poetry #life #beauty #enkeledasuti

Comments

Popular Posts