Une mendoj se kriticizmi destruktiv, vecanerisht nga artiste te tjere, eshte kriticizmi me i dobishem. Edhe nese, kur e analizon, mund te te duket si gabim, te pakten e analizon dhe mendon per te. Kur njerezit ju levdojne, epo, eshte shume kendshem kur njerezit ju levdojne, por, ne fakt, kjo nuk ju ndihmon. - Francis Bacon

Une mendoj se kriticizmi destruktiv, vecanerisht nga artiste te tjere, eshte kriticizmi me i dobishem. Edhe nese, kur e analizon, mund te te duket si gabim, te pakten e analizon dhe mendon per te. Kur njerezit ju levdojne, epo, eshte shume kendshem kur njerezit ju levdojne, por, ne fakt, kjo nuk ju ndihmon. - Francis Bacon


Piktura, Tre studime per nje autoportret (Triptik), 1976, Francis Bacon

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti @francis_bacon_daily 

Comments

Popular Posts