Une nuk jam fare i interesuar per William Blake. Nuk me pelqen fare. Une e urrej vepren e Blake. Dikush me kerkoi qe t’i beja ato portrete, kjo eshte e gjitha. Dikush me dha nje nga derdhejet e maskes se tij te vdekjes, vetem kaq. - Francis Bacon

Une nuk jam fare i interesuar per William Blake. Nuk me pelqen fare. Une e urrej vepren e Blake. Dikush me kerkoi qe t’i beja ato portrete, kjo eshte e gjitha. Dikush me dha nje nga derdhejet e maskes se tij te vdekjes, vetem kaq. - Francis Bacon


Pikturat, Studim per nje Portret te William Blake (sipas maskes se tij te vdekjes), V dhe IV, 1956 dhe III dhe II, 1955.

#art #painting #francisbacon #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts