...arti duhet te permbaje deshirimin e njeriut per idealin, duhet te jete nje shprehje e arritjes se tij drejt tij; arti duhet t’u jape njerezve shprese dhe besim. Dhe sa me e pashprese bota ne vizionin e artistit, aq me qartesisht ndoshta ne duhet te shikojme idealin ne krahe te kundert - perndryshe jeta do te ishte e padurueshme! Arti simbolizon kuptimin e ekzistences sone. - Andrei Tarkovsky

...arti duhet te permbaje deshirimin e njeriut per idealin, duhet te jete nje shprehje e arritjes se tij drejt tij; arti duhet t’u jape njerezve shprese dhe besim. Dhe sa me e pashprese bota ne vizionin e artistit, aq me qartesisht ndoshta ne duhet te shikojme idealin ne krahe te kundert - perndryshe jeta do te ishte e padurueshme! Arti simbolizon kuptimin e ekzistences sone. - Andrei Tarkovsky

Piktura, Jashte vetes, Welder Wings @welderwings #art #tarkovsky #andreitarkovsky #enkeledasuti

Comments

Popular Posts