Arti ka vetem kapacitetin, qe nepermjet shokut dhe katarsisit, t’a beje shpirtin njerezor perceptues ndaj te mires. Eshte qesharake te imagjinojme qe njerezit mund te mesohen se si te jene te mire. Arti mund te ofroje ushqim - nje goditje - apo rastin - per pervoja fizike. - Andrei Tarkovsky

Eshte e dukshme qe arti nuk mund t’i mesoje asgje askujt, duke qene se ne katermije vjet njerezimi nuk ka mesuar asgje. Ne duhet te ishim bere me kohe engjej nese do te kishim qene te afte per t’i kushtuar vemendje pervojes se artit, duke e lejuar vetveten qe te ndryshonim ne perputhje me idealet qe ai shpreh. Arti ka vetem kapacitetin, qe nepermjet shokut dhe katarsisit, t’a beje shpirtin njerezor perceptues ndaj te mires. Eshte qesharake te imagjinojme qe njerezit mund te mesohen se si te jene te mire. Arti mund te ofroje ushqim - nje goditje - apo rastin - per pervoja fizike. - Andrei Tarkovsky #art #tarkovsky #andreitarkovsky #enkeledasuti

Comments

Popular Posts