Do te doja te vija dike ne gjume - Nga Rainer Maria Rilke

Do te doja te vija dike ne gjume

Te ulem krahe dikujt dhe te jem aty
Do te doja te te perkundja dhe te te kendoja embelsisht
Dhe te vi dhe te dal me ty nga gjumi
Do te doja te isha i vetmi njeri ne shtepi qe e di
Nata ishte e ftohte
Dhe une dua te degjoj brenda dhe jashte
Tek ti, tek bota, tek pemet
Oret i klithin njera-tjetres duke goditur
Dhe ti shikon fundin e kohes
Dhe aty poshte ecen nje njeri i fundit, i huaj
Dhe qe zgjon nje qen te cuditshem
Dhe pas kesaj vjen heshtja
I kam hapur syte e mi gjere mbi ty
Dhe ato te mbajne embelsisht
Dhe pastaj te lene te shkosh
Kur dicka trazohet ne erresire
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
@apparitionethereal

Comments

Popular Posts