Jam duke mesuar qe te shikoj. Nuk e di se cfare eshte, por cdo gje hyn tek une me shume thelle dhe nuk ndalet me aty ku ndalte me pare. Une jam nje hapesire e brendshme qe nuk e njihja me pare...E per cfare sherben t’i them dikujt qe po ndryshoj? Nese jam duke ndryshuar, une nuk jam me ai qe isha; dhe nese jam dicka tjeter, eshte e dukshme qe ne nuk njihemi. Dhe une nuk mund t’i shkruaj te panjohurve.- Rainer Maria Rilke

Jam duke mesuar qe te shikoj. Nuk e di se cfare eshte, por cdo gje hyn tek une me shume thelle dhe nuk ndalet me aty ku ndalte me pare. Une jam nje hapesire e brendshme qe nuk e njihja me pare...E per cfare sherben t’i them dikujt qe po ndryshoj? Nese jam duke ndryshuar, une nuk jam me ai qe isha; dhe nese jam dicka tjeter, eshte e dukshme qe ne nuk njihemi. Dhe une nuk mund t’i shkruaj te panjohurve.- Rainer Maria Rilke

#art #poetry #rainermariarilke #rilke #photography #enkeledasuti #gold

Comments

Popular Posts