Ne mendojme qe arti kerkon dije te vecanta; ne kerkojme nje lloj kuptimi me te larte, por vet vepra duhet te godase drejtperdrejte ne zemrat tona ose ai nuk ka asnje lloj kuptimi. - Andrei Tarkovsky

Objektivi im eshte qe te krijoj vet boten time dhe ato imazhe qe ne krijojme nuk kuptojne me shume sesa ajo qe ato jane. Ne kemi harruar se si te lidhemi emocionalisht me artin: ne e trajtojme ate si redaktoret, duke kerkuar ne te per ate qe supozohet qe te jete fshehur nga artisti. Ne fakt, eshte shume me e thjeshte sesa kaq, perbdryshe arti nuk do te kishte asnje kuptim. Duhet te jesh nje femije - aksidentalisht femijet i kuptojne filmat e mi shume mire, dhe une nuk kam takuar asnje kritik te vetem qe ti afrohet lartesise se ketyre femijeve. Ne mendojme qe arti kerkon dije te vecanta; ne kerkojme nje lloj kuptimi me te larte, por vet vepra duhet te godase drejtperdrejte ne zemrat tona ose ai nuk ka asnje lloj kuptimi. - Andrei Tarkovsky

#art #tarkovsky #andreitarkovsky #enkeledasuti

Comments

Popular Posts