Vetem me jip nje shenje! Jam ketu... - Nga Rainer Maria Rilke

Ti, Zot, qe jeton aty ngjitur

Nese ndonjehere, te shqetesoj me trokitjet e mia urgjente
Kjo ndodh sepse
Te degjoj qe merr fryme rrallehere
Une e di qe ti je krejt vetem ne ate dhome
Duhet te kesh etje
Nuk ka se kush
Te te sjell nje gote uje
Une pres duke degjuar, gjithmone
Vetem me jip nje shenje!
Jam ketu...
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Grua ne kembe, rreth 1947, Alberto Giacometti

Comments

Popular Posts