Ana e diellte siper nga Vladimir Kush

Ana e diellte siper nga Vladimir Kush

Duke pare kete pikture para se gjithash ne veme re dy veze pule ne nje tigan dhe levozhgat e thyera te shperndara poshte…mengjesi po vjen!
Dhe kush po i sjell keto veze ne vater? Perse, eshte vete pula! Keshtu fillon nje perralle e re per pulen - me mire dicka “e thjeshte” per vete sesa dicka “e arte” per te tjeret.
Ne perrallat ruse ekziston nje pule e quajtur Ryaba me te njejtin emer e cila i ben surprize gjyshit dhe gjyshes duke bere nje veze te arte. Kjo veze e mrekullueshme nuk mund te cahej as nga burri i moshuar dhe as nga gruaja e moshuar por vetem nga nje miush i vockel i parendesishem - dukshem nje reference ndaj ciklit natyral te nates qe zevendeson diten. Ne nje veper me te hershme te artistit - Lindja e diellit ne det - veza eshte simboli i fillimit te jetes mbi toke: bota krijohet nga nje Veze Kozmike ne oqeanin e qemotshem nga nje zog gjigand.

Comments

Popular Posts