Cfare lashe per ty nga Rafael Alberti

Per ty lashe druret e mi, korijen time te humbur

Qente e mi te pagjume
Vitet e mia te rendesishme
Ato thuajse te debuarat
Nga dimri i jetes sime
Lashe nje dridhje, nje goditje
Nje shkelqimtari zjarri te pashueshem
Lashe hijen time mbi
Syte e deshperuar gjak te lamtumires
Lashe pellumba te trishtuar krahe nje lumi
Kuaj ne reren e arenes
Lashe aromen e detit
I lashe per te te pare ty
Per ty lashe gjithcka qe ishte e imja
Jipmeni, Romen, ne kembim te dhimbjeve te mia
Gjithcka qe lashe per te te arritur ty
Cfare lashe per ty nga Rafael Alberti
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi nga @matialonsor

Comments

Popular Posts