Çlirimi nga Louise Glück

Mendja ime është e mjegulluar

Nuk mund të dal më për gjah
E ul pushkën time mbi pistat e lepurit.
Është sikur të isha kthyer në atë krijesë
Që nuk mund të vendosë
Nëse duhet të fluturojë apo të qëndrojë e palëvizur
Dhe kështu mbetet e kurthëzuar në sytë e gjahtarit
Dhe për herë të parë unë e dija
Që ata sy ishin bosh
Sepse eshte e pamundur
Të vrasësh dhe të pyesësh në të njëjtën kohë
Më pas shkrepësi u këput
Lepuri ishte i lirë. Ai fluturoi
Nëpër pyllin e zbrazët
Ajo pjesë e imja
Që ishte viktima
Vetëm viktimat kanë një fat 
Dhe gjahtari, që besonte
Se çfarëdolloj gjëjë që lufton
Përgjëron për t’u shqyer
Ajo pjesë është e paralizuar. 


Çlirimi nga Louise Glück
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi nga Graciela Sacco

Comments

Popular Posts