Dashuria e Marinarit nga Vladimir Kush

Dashuria e Marinarit nga Vladimir Kush

Trendafili eshte simboli i dashurise, i se bukures dhe i pranveres - gjithcka qe arti e lidh me feminilitetin. Ne mitologjine greke, nje trendafil po lulezonte kur Aferdita, perendesha e dashurise, po dilte nga shkuma e detit. Kjo u kthye ne subjektin e pikturave “Alegoria e Pranveres” dhe “Lindja e Venusit” e Sandro Botticelli-t. Me spirancen perpara, anija ne pikture perfaqeson vendosmerine si nje simbol te mashkulloresise. Perdja qe fryn me eren, qe perkedhel dhe mbeshtet trendafilin, veshtrimin e saj ne dritaren e hapur, te gjitha flasin rreth lidhjes emocionale ndermjet trendafilit dhe te dashurit te saj.
Via @kushfineart

Comments

Popular Posts