Dhimbja e Circes nga Louise Glück

Më në fund, u prezantova

Me bashkëshorten tënde siç
Do të bënte një Perëndi, në vetë shtëpinë e saj, në
Itakë, një zë
Pa një trup: ajo
Ndali së enduri në tezgjahun e saj, koka e saj u kthye
Në fillim në të djathtë, pastaj në të majtë
Megjithëse, është e pashpresë sigurisht që
Të gjurmonte tingullin
Nga një burim objektiv: dyshoj
Që ajo do të kthehet te vegja e saj
Me atë që di tani. Kur
Ta shikosh sërish, thuaji
Ja se si thotë lamtumirë një perëndi:
Nëse jam në kokën e saj përgjithmonë
Jam në jetën tënde përgjithmonë.
Dhimbja e Circes nga Louise Glück
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Emma Hart si Circe, 1782, George Romney

Comments

Popular Posts