Duke fluturuar me eren nga Vladimir Kush

Duke fluturuar me eren nga Vladimir Kush

Fryma e fuqishme e eres na sjell liri nga pesha e rende e se shkuares; ne perjetojme nje ndjesi endrrash duke fluturuar neper horizonte te reja. Por nje tufe njerezish qe lundrojne ne pasiguri perkundrejt nje sfondi te kuqerremte eshte gjithashtu nje metafore e shkelqyer e natyres se jetes sone. E keni gjetur shume mire: piktura eshte nje perifrazim i titullit te filmit ‘Gone with the wind’ (Ikur me eren) ne te cilen jo vetem qe njerezit largohen pergjithmone por i gjithe civilizimi i njerezve te jugut te vjeter. Pavaresisht kesaj ne besojme se aeronautet e guximshem do te bien mbi token e pasur dhe do te mbijne duke lindur civilizime te reja.

Comments

Popular Posts