Ekstazia nga Paul Eluard

Qendroj perpara ketij peisazhi femeror

Si nje femije perpara zjarrit
Duke qeshur cuditshem me lot ne syte e mi
Perpara ketij peisazhi ku cdo gje trazohet brenda meje
Ku pasqyrat behen mjegull
Ku pasqyrat behen te qarta
Duke reflektuar dy trupa lakuriq
Stine pas stine
Une kam kaq shume aryse per ta humbur vetveten
Ne kete toke pa rruge
Poshte ketij qielli pa horizont
Arsye te bukura te cilat dje i kam injoruar
Arsye te bukura te cilat nuk do t’i harroj kurre
Perpara kesaj toke ku natyra eshte e imja
Perpara zjarrit, zjarrit te pare
Yll i identifikuar
Dhe ne toke pas qiellit
Dhe jashte zemres sime
Insekti i dyte gjethja e pare e gjelber
Qe deti e mbulon me krahet e tij
Dhe dielli qe me ne fund kthehet tek ne
Une qendroj perpara ketij peisazhi femeror
Si nje dege ne zjarr
Ekstazia nga Paul Eluard
Perzgjodhi dhe perktheu - Enkeleda Suti
Skulptura, Auguste Rodin

Comments

Popular Posts