Fëmija shkarravit nga Nizar Qabbani


Faji im, faji im më i madh
O princeshë sydeti
Ishte të të doja ty
Siç do një fëmijë
Dashuruesit më të mëdhenj
Janë, në fund të fundit, fëmijët
Gabimi im i parë
Dhe jo i fundit
Ishte të jetoja
Në shijen e magjisë
Gati për t’u mrekulluar
Nga kohëzgjatja e thjeshtë
E natës dhe e ditës
Dhe gati për çdo gura
Që e desha për të më thyer
Në njëmijë copa për të më
Bërë një qytet të hapur
Dhe për të më lënë pas saj
Si pluhur
Dobësia ime ishte të shikoja
Botën me llogjikën e një fëmije
Dhe gabimi im ishte gërmimi i
Dashurisë jashtë nga shpella në ajër të pastër
DUKE E BËRË GJOKSIN TIM
NJË KISHË TË HAPUR PËR TË GJITHË TË DASHURUARIT

Fëmija shkarravit nga Nizar Qabbani
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Fotografia nga @enfantnocta

Comments

Popular Posts