Filmi ‘Nje burre dhe nje grua’, 1966, Claude Lelouch

Sa bukur, ai burre dhe qeni i tij. Ecin njesoj.

Po, ashtu.
A e njeh Giacometti-n, skulptorin?
Po, ka qene shume i pashem.
Njehere Giacometti ka thene: “Nese do te gjendesha mes flakeve dhe do te me duhet te zgjidhja ndermjet nje Rembrandt-i dhe nje maceje...do te shpetoja macen.”
...Dhe pastaj do ta linte te lire.
E ka thene edhe kete?
Po, prandaj eshte kaq e mrekullueshme.
Ndermjet artit dhe jetes, ka thene ai, do zgjidhja jeten!
Filmi ‘Nje burre dhe nje grua’, 1966, Claude Lelouch

Comments

Popular Posts