Fuqia e Circes nga Louise Glück

Disa njerëz janë derra; unë i bëj që të

Duken si derra.
Unë jam e sëmurë nga bota jote
Që e lejon të jashtmen të maskojë të brendshmen.
Ju njerëz nuk keni qenë njerëz të këqinj;
Jeta e padisiplinuar
Jua ka bërë këtë. Si derra,
Nën kujdesin
Tim dhe të zonjëzave të mia, ata
Ëmbëlsoheshin menjëherë.
Unë e ktheva magjinë time, duke ju treguar mirësinë time
Si edhe fuqinë time. Unë pashë
Se ne mund të ishim të lumtur këtu
Siç janë burrat dhe gratë
Kur nevojat e tyre janë të thjeshta. Në të njëjtën frymë,
Unë e parapashë nisjen tuaj,
Burrat tuaj me ndihmën time trimëroheshin
Deti qante dhe gjëmonte. Ti mendon
Se disa lotë më mërzisin? Miku im,
Çdo magjistare është
Në zemër një pragmatiste; askush nuk mund të shohë thelb nëse
Nuk mund të përballet me kufizimet.
Nëse do të të doja vetëm të të mbaja
Mund të të mbaja të burgosur.
Fuqia e Circes nga Louise Glück
(Circe, gura joshëse/magjepsëse në mitologjinë greke. Ajo i transofrmonte armiqtë e saj apo ata që e ofendonin në kafshë).
Piktura, Circe nga Jean Jules

Comments

Popular Posts