Kohë detare nga Nizar Qabbani

Në limanin e blunjtë të syve të tu

Fryjnë shira dritash melodioze
Diej të trullosur dhe lundrime
Duke pikturuar udhëtimin e tyre drejt pafundësisë
Në limanin e blunjtë të syve të tu
Është një dritare e hapur deti
Dhe zogjitë shfaqen në distancë
Duke kërkuar ishuj ende të palindur
Në limanin e blunjtë të syve të tu
Bora bie në korrik
Anijet ngarkohen me turkuaz
Derdhen në det dhe nuk mbyten
Në limanin e blunjtë të syve të tu
Unë vrapoj tek shkëmbinjtë e shpërndarë si një fëmijë
Duke frymuar aromën e detit
Dhe kthehem në një zog të rraskapitur
Në limanin e blunjtë të syve të tu
Gurët i këndojnë natës
Kush ka fshehur njëmijë poema
Në librin e mbyllur të syve të tu?
Sikur vetëm, sikur vetëm të isha një marinar
Sikur vetëm dikush të më jipte një varkë
Do t’i mbyllja lundrimet e mia çdo mbrëmje
Në limanin e blunjtë të syve të tu
Kohë detare nga Nizar Qabbani
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi nga @danielle4photo

Comments

Popular Posts