Kopshti nga Louise Glück

Kopshti të adhuron.

Për hatrin tënd ai lyhet me pigmente të gjelbra,
Me të kuqet e dalldisura të trandafilave,
Që ti të vish këtu me dashnorët e tu.  
Dhe shelgjet
Shiko se si i kanë formësuar këto
Tenda heshtjeje. Megjithatë
Ka ende diçka për të cilën ti ke nevojë,
Trupi yt kaq i butë, kaq i gjallë, midis kafshëve të gurta.
Pranoje që është tmerrshme që të jesh si ata,
Përtej dëmit.
Kopshti nga Louise Glück
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia nga Rich Begany

Comments

Popular Posts