Kur une dashuroj nga Nizar Qabbani


Kur une dashuroj
Une ndjehem mbret i kohes
Zoteroj token dhe cdo gje mbi te
Dhe kaleroj tek dielli mbi kalin tim
Kur une dashuroj
Behem drite lengezuese
E padukshme per syrin
Dhe poemat ne blloqet e mia
Kthehen ne fusha me mimoza dhe lulekuqe
Kur une dashuroj
Uji gushat nga gishterinjte e mi
Bari rritet mbi gjuhen time
Kur une dashuroj
Behem koha jashte te gjithe kohes
Kur une dashuroj nje grua
Te gjitha pemet
Rendin kembezbathur drejt meje...
Kur une dashuroj nga Nizar Qabbani
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts