Leter nga poshte nen det nga nga Nizar Qabbani

Nese je mikja ime

Ndihmome...qe te te le
Apo nese je e dashura ime
Ndihmone...qe te sherohem prej teje
Nese do ta dija
Qe oqeani eshte shume i thelle
Nuk do te kisha notuar
Nese do ta dija...se si do te perfundoja
Nuk do te kisha filluar
Deshiroj prej teje...te me mesosh te mos deshiroj
Mesome
Se si t’i pres rrenjet e dashurise tende nga thellesite
Mesome
Se si mund te vdesin lotet ne sy
Dhe dashuria mund te beje vetvrasje
Nese je profete
Pastrome nga kjo magji
Clirome nga ky ateizem
Dashuria jote eshte si ateizem
Keshtu pastrome nga ky ateizem
Nese je e forte
Shpetome nga ky oqean
Sepse une nuk di te notoj
Dallget blu...ne syte e tu
Me terheqin...ne thellesite Blu
Blu
Asgje vec ngjyres blu
Dhe une nuk kam pervoje
Ne dashuri...dhe varke
Nese jam i dashur per ty
Atehere merre doren time
Sepse une jam i mbushur me deshire
Koke e kembe
Po marr fryme nen uje
Dhe po mbytem
Po mbyetm
Po mbytem
Leter nga poshte nen det nga nga Nizar Qabbani
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts