Lojtari i zareve nga Mahmoud Darwish

Jam me fat që fle vetëm

Dhe mund të dëgjojë trupin tim
Dhe besoj në talentin tim për të zbuluar dhimbjen
Dhe të thërrasë doktorin, dhjetë minuta përpra vdekjes
Dhjetë minuta mjaftojnë për të jetuar rastësisht
Dhe për të mos zhgënjyer asgjënë
Kush jam unë për të zhgënjyer asgjënë?
Kush jam unë, kush jam unë...
Lojtari i zareve nga Mahmoud Darwish
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts