Lumturia nga Louise Glück

Një burrë dhe një grua shtrihen në një shtrat të bardhë.

Është mëngjes. Unë mendoj
Së shpejti ata do të zgjohen.
Në tavolinën në krah të shtratit është një vazo
Me zambakë; rrezet e dritës së diellit
Formohen në grykët e tyre.
E shikoj atë të kthehet nga ajo
Sikur do të thotë emrin e saj
Por në heshtje, thellë në gojën e saj
Tek parvazi i dritares
Një herë, dy herë,
Një zog thërret.
Dhe pastaj ajo lëviz; trupi i saj
Mbushet me frymën e tij.
Unë i hap sytë e mi; ti po më shikon mua.
Thuajse mbi këtë dhomë
Dielli po rrëshqet ëmbël.
Ti shikon fytyrën time, ti thua,
Duke e mbajtur fytyrën tënde afër times
Për të bërë një pasqyrë.
Sa e qetë që je. Dhe dielli që po digjet
Kalon butë përmbi ne.
Lumturia nga Louise Glück
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Video nga @ryanpernofski

Comments

Popular Posts