Oh cmenduria ime me e bukur, edhe me shume - Nga Nizar Qabbani

Oh cmenduria ime me e bukur, edhe me shume

Kanarina e zemres sime, prilli im
Oh ti je rera e detit dhe shpirti i shpirtit tim
Pyll me ullinj
Nje shije bore dhe nje shije zjarri
Dhe arome e dyshimit dhe e sigurise
Ndjehem i frikesuar nga e panjohura ndaj strehome
Ndjehem i frikesuar nga erresira ndaj shtrengome fort
Ndjehem i frikesuar nga i ftohti ndaj mbulome dhe qendro ne krahun tim, kendo per mua...
Nga Nizar Qabbani
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia nga @laragazzadeicimiteri

Comments

Popular Posts