Pak tokë do të mjaftojë për paqen - Nga Mahmoud Darwish

Dritaret janë të zbrazëta nga orkidetë e shallit tënd

Në një kohë tjetër
Unë dija kaq shumë rreth teje
Këpusja gardenja nga dhjetë gishtërinjtë e tu
Në një kohë tjetër
Kishte perla për mua rreth qafës tënde
Dhe një emër në një unazë
Guri i çmuar i së cilit ishte errësira
Duke vezulluar
Unë dua nga dashuria vetëm fillimin
Pëllumbat fluturuan në qiellin e fundit
Ata fluturuan dhe fluturuan në atë qiell
Ka ende verë pas nesh, në fuçi dhe në kavanozë
Pak tokë do të mjaftojë për takimin tonë
Pak tokë do të mjaftojë për paqen
Nga Mahmoud Darwish
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Magjepsja e dashurise, 1917, Marianne von Werefkin

Comments

Popular Posts