Pastaj kujtoj me mirenjohje te madhe Sergei Paradzhanov, qe me pelqen shume.

Pastaj kujtoj me mirenjohje te madhe Sergei Paradzhanov, qe me pelqen shume. Menyra e tij e te menduarit eshte shume paradoksale dhe poetike. Aftesia e tij per te dashur te bukuren. Aftesia e tij per te qene i lire brenda vete krijimeve te tij.

Me kujtohen mesimet e Bergman-it, filmat e tij qe me pelqejne shume dhe qe i shoh dhe i shoh serish kurdohere qe filloj nje film te ri vete.
Detaje, Dokumentari ‘Voyage in time’ (Udhetim ne kohe), 1983, regjia Tonino Guerra, Andrei Tarkovsky

Comments

Popular Posts