Pertej skajit te rruges - Nga Fernando Pessoa

Pertej skajit te rruges

Mund te jete nje pus dhe ndoshta nje keshtjelle
Ose ndoshta thjesht vazhdimi i rruges
Une nuk e di dhe as nuk pyes
Dhe kur une ndodhem ne rrugen perpara ktheses
Une shoh vetem rrugen perpara ktheses
Sepse une mund te shoh vetem rrugen perpara ktheses
Nuk do te me ndihmonte pamja pertej
Drejt asaj qe nuk shoh
Le te shqetesohemi vetem per ate qe jemi
Ketu ka shume bukuri
Dhe jo diku tjeter
Nese ka dicka tjeter pertej skajit te rruges
Ajo per te cilen ata mendojne se eshte pertej ktheses se rruges
Atje eshte rruga per ta
Nese duhet te mberrijme atje ne do ta dime kur te mberrijme atje
Dhe ne do te mberrijme atje
Sepse tani gjithcka dime eshte se ne nuk jemi atje
Eshte vetem rruga perpara ktheses Dhe perpara ktheses
Eshte nje rruge pa kthim
Nga Fernando Pessoa
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi, Art kolazh nga #angelicapaez

Comments

Popular Posts