Poezia ‘Dy trupa’, Octavio Paz

Dy trupa balle perballe

ndonjehere jane dy dallge
dhe nata eshte nje oqean
dy trupa balle perballe
ndonjehre jane dy gure
dhe nata eshte nje shkretetire
dy trupa balle perballe
ndonjehere jane dy rrenje
te lidhura me naten
dy trupa balle perballe
ndonjehere jane dy thika
dhe nata sperkat yjesh
dy trupa balle perballe
ndonjehere jane dy yje qe bien
ne nje qiell te zbrazet.
Poezia ‘Dy trupa’, Octavio Paz.
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti.
Skulptura nga Auguste Rodin.

Comments

Popular Posts