Poezia nga Nichita Stanescu

Poezia është syri që vajton

Është shpatulla që vajton
Syri vajtues i shpatullës
Është dora që vajton
Është syri vajtues i dorës
Është shpirti që vajton
Syri vajtues i thembrës
Oh, ju miq
Poezia nuk është një lot
Është vet vajtimi
Vajtimi i një syri të pashpikur
Loti i syrit
Të atij që duhet të jetë i bukur
Të atij që duhet të jetë i lumtur
Poezia nga Nichita Stanescu
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts