Psalmi 9 nga Mahmoud Darwish

O trëndafil përtej arritjes së kohës dhe të shqisave

O puthje e kyçur në shamitë e të gjitha erërave
Çuditmë me një ëndërr
Që çmenduria ime të zmbrapset nga ti
Duke u zmbrapsur nga ti
Unë afrohem tek ti
Unë zbuloj kohën
Duke u afruar tek ti
Duke u zmbrapsur nga ti
Unë zbulova shqisat e mia
Ndërmjet afrimit dhe zmbrapsjes
Është një gur në madhësinë e një ëndrre
Nuk afrohet
Nuk zmbrapset
Ti je vendi im
Guri nuk është ai që jam unë
Nuk dua të jem me fytyrë nga qielli
Dhe as të vdes në një nivel me tokën
Por unë jam një i huaj, gjithmonë një i huaj
Psalmi 9 nga Mahmoud Darwish
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts