RITA DHE PUSHKA nga MAHMOUD DARWISH

Ndërmjet Ritës dhe syve të mi

Është një pushkë
DHE KUSHDO QË E NJEH RITËN
GJUNJËZOHET DHE I LUTET
HYJNISË NË ATO SY NGJYRËMJALTI
Dhe unë e kam puthur Ritën
Kur ajo ishte e re
Dhe më kujtohet se si u afrua
Dhe se si krahët e mi mbuluan gërshetët më të vetmuar
Dhe më kujtohet Rita
Ashtu siç kujton harabeli rrymat e tij
AH, RITA
NDËRMJET NESH JANË NJËMILIONË HARABELË DHE IMAZHE
Dhe shumë vendtakime
Që zjarrmohen nga një pushkë
EMRI I RITËS ISHTE NJË FESTË NË GOJËN TIME
TRUPI I RITËS ISHTE NJË DASËM PËR GJAKUN TIM
Dhe unë humba tek Rita për dy vjet
Dhe për dy vjet ajo fjeti tek krahët e mi
Dhe në bëmë premtime
Përmbi kupat më të bukura
Dhe ne u dogjëm në verën e buzëve tona
Dhe ne lindëm sërish
Ah, Rita
Çfarë do t’i kishte kthyer sytë e mi nga sytë e tu përpara kësaj pushke
Veçse një apo dy dremitje apo reve ngjyrëmjalti?
Një herë e një kohë
OH, HESHTJA E MUZGUT
NË MËNGJES HËNA IME MËRGONTE NË NJË VEND TË LARGËT
Drejt atyre syve ngjyrëmjalti
Dhe qyteti i rrëmbeu të gjitha këngëtaret
Dhe Ritën
NDËRMJET RITËS DHE SYVE TË MI
NJË PUSHKË
RITA DHE PUSHKA nga MAHMOUD DARWISH
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts