Shigjeta e kohes nga Vladimir Kush

Shigjeta e kohes nga Vladimir Kush

Parimi i flutures…
Shigjeta kosmologjike e kohes tregon se koha kishte piken e saj zero kur ndodhi Big Bang-u, dhe ne fund - kercitjen e madhe kur universi dhe koha do te zhduken. Megjithate, kjo pikture ne menyre simbolike perfaqeson ndryshimet jo ne historine natyrale, por ne jeten e njerezimit. Nje shigjete qe shpon oren e reres eshte nje simbol i gjalle i pershpejtimit te shpejte te historise ne njeqind vitet e fundit. Koha nuk po rrjedh me si rera neper qafen e ores prej rere, por ajo po fluturon me shpejtesi perpara. Rruges ajo shkaterron shume gjera te cilat ne deshirojme t’i ruajme - qendrueshmerine e jetes, besimin tek e ardhmja, shumellojshmerine e kulturave. Keshtu, secili prej nesh duhet te mbaje mend se cdo veprim yni, madje edhe i vogel, mund te kete nje impakt dramatik tek e ardhmja. Ne e quajtme kete parimi i flutures.
Via @kushfineart

Comments

Popular Posts