Zonjëza ime nga Nizar Qabbani

Ti je gruaja më e rëndësishme në historinë time

Përpara largimit të këtij viti
Ti je tani gruaja më e rëndësishme
Pas lindjes së këtij viti
Ti je gruaja që nuk do të mund ta numëroja dot me orë dhe ditë
TI JE NJË GRUA E PËRBËRË ME NEKTAR POEZIE
DHE NGA ARI I ËNDRRAVE
Ti je gruaja që ka jetuar në trupin tim
Përpara një milion viteve
Zonjëza ime
AJO QË ËSHTË E PËRBËRË NGA PAMBUK DHE RE
AJO QË MUND TA QUA NJË SHI XHEVAHIRËSH
DHE LUMIN E NAHOUND
NJË VARG PYLLI
Ajo që noton në ujin e zemrës sime si një peshk
Ajo që jeton në sy si një fis pëllumbash
Asgjë nuk do të ndryshojë tek emocionet e mia
As tek ndjenjat e mia
As tek zemra ime dhe as tek besimi im
Zonjëza ime
Mos u shqetëso për harmoninë e kohës
As për emrin e viteve
Ti je një grua dhe ti je ende si një grua
Dhe çdo herë
Unë do të të dua ende
Kur të hyjë shekulli i 21-të
Dhe kur të hyjë shekulli i 25-të
Dhe kur të hyjë shekulli i 29-të
Dhe unë do të të dua
Kur të thahet deti
Dhe kur të digjet pylli
Zonjëza ime nga Nizar Qabbani
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi nga @volker.hermes

Comments

Popular Posts